Vandra med hund 4-dagar

Tänk dig en vandring på fjället. Du vandrar tillsammans med flera andra och med er har ni även en guide.

Guiden visar er längs fina stigar i fantastisk natur. Ni får tips inför framtiden och lär er att hantera kart och kompass, sätta upp tält. Laga mat på stormkök och att välja vilket vatten som man kan dricka.

Utöver allt detta så har du även med dig din bästa vän, din hund. Inte nog med det, även alla andra som du vandrar med har sin hund med sig.

Vi vandrar på dagarna och myser med hundarna på kvällen. Kanske lite hundmys även på lunchen, och på fikapausen och till frukosten. Det bestämmer man själv.

Detta är en guidad fjällvandring fylld med hundmys! Nya bekantskaper för dig och din hund. Lärdomar och insikter inkluderat. Bind starka band mellan dig och din hund när ni upptäcker världen tillsammans.

Ta steget! -Kom och vandra med oss i södra Jämtlandsfjällen.

Känner du att det är dags att börja fjällvandra? Saknar du sällskap på dina vandringar?

Välkommen till ett vandringsäventyr på fjället där du tar med dig din fyrbenta vän och vandrar tillsammans med nya bekantskaper, både för dig och din hund.


Äventyret startar vid Vålådalens fjällstation i södra jämtlandsfjällen.

Vi tar oss gemensamt från fjällstationen och ut på fjället mot det första av tre nattläger.

Vi vandrar i Vålådalens naturreservat mellan Vålådalen – Lunndörren – Vålåstugan – Stensdalen – Vålådalen.

Vi startar vid Vålådalens fjällstation. Här finns goda möjligheter till boende före och efter vår vandring.

Vi träffas alla, går igenom utrustning, rutt och övrigt bra att veta.

Vi vandrar från fjällstationen ut på fjället mot vårt första nattläger, STF Lunndörren. Längs vägen pausar vi för att fylla på med lite vatten och energi. Väl framme vid stugan lägger vi av oss ryggsäcken för dagen och gör läger och lagar mat innan det är dags att krypa ner i sovsäcken och sluta ögonen.

Vi vaknar, förhoppningsvis, väl utvilade och redo för ännu en dag på fjället. Idag går vi mot nästa stuga, STF Vålåstugan. Under dagen pausar vi för kaffe och lunch. Vi har en workshop och lär oss om första hjälpen för hundar.

DAG 3

Vi vandrar vidare mot tredje och sista nattlägret, STF Stendalen

DAG 4

Nu vaknar vi upp, redo för den sista etappen av vandringen och har siktet inställt på Vålådalens fjällstation där en middag väntar oss.

  • Plats i hundrum på:
    • STF Lunndörren
    • STF Vålåstugan
    • STF Stendalen.
  • Middag dag 4 på Vålådalens fjällstation.
  • Fyra luncher frystorkad mat från Real Turmat.

Anarisstugan ligger strax utanför östra delen av Vålådalens naturreservat i ett lågfjällsområde med blockrik terräng. Trakten är rik på mindre myrstråk, sjöar och tjärnar som inbjuder till fjällfiske. Här finns även gott om hjortron och blåbär.

Vår rutt går från Vallbo kapell till Anarisstugan, vidare över fjället till Pyramiderna, Gröndalen och tillbaka till Vallbo.

Vår vandring startar vid Vallbo kapell. Här träffas vi och går igenom turplaneringen och vår utrustning.

Vandringens första etapp är cirka 18km i ganska kuperad terräng i både skog, bland fjällbjörkar och på kalfjället. Målet är STF Anarisstugan. Här får man välja om man vill checka in på fjällstugan för natten eller slå upp titt tält för natten.

Vi vaknar upp, förhoppningsvis väl utvilade, och gör oss redo för nästa etapp. Idag vandrar vi ca. 16km med siktet inställt på Pyramidena som är slutdestinationen för dagen.

Dagen kommer att bestå av mycket uppför och ganska så stenig terräng då vi idag vandrar över Anarisfjället.

I natt slår alla upp sina tält för en god natts sömn.

Efter ännu en natt på fjället så gör vi oss frukost och en kopp kaffe. Packar vi ner utrustningen i våra ryggsäckar och tar oss via vackra Gröndalen tillbaka mot Vallbo kapell igen.

  • Tre luncher frystorkad mat från Real Turmat.

PACKLISTA

Packlista skickas ut vid bokning av upplevelsen.

BRA ATT VETA

Boende i STF fjällstugor med självhushåll. Begränsat antal hundrum.

HUND OCH HÄLSA


Din hund behöver vara frisk och i god kondition.

Din hund skall vara frisk från smittsamma sjukdomar, försäkrad och vaccinerad mot parvo, valpsjuka, hcc och kennelhosta.

För kennelhosta gäller vaccinering minst 1 gång/år, för övriga vaccinationer var 3-4:e år efter att grundvaccineringen är klar.

Din hund bör inte vara aggressiv mot andra hundar.
Använd ditt friskvårdsbidrag från din arbetsgivare eller presentkort för att boka en lektion.

Skicka ett mail till anton@voksoutdoor.se för att boka.

Payment method - Cityplay
Payment method - epassi